Brangiai parduokite savo mišką!

Miškas – nekilnojamasis turtas, kurį galite parduoti greitai ir brangiai. Nesvarbu, ar norite parduoti visą mišką su žeme, be žemės ar tik iškirtimui. Nesvarbu, ar miškas buvo 

kirstas ir kokia jame vyraujanti medienos rūšis. Su miskogija.lt pagalba miško pardavimas visoje Lietuvoje bus greitas ir paprastas. Sužinokite miško kainą rinkoje, patalpinkite miško pardavimo skelbimą užpildydami formą greta ir su jumis netrukus susisieks miškų pirkėjai ir supirkėjai iš visos Lietuvos!

Kaip parduoti mišką?

Parduodu miskaMiškų savininkai, kurie parduoda mišką, turi laikytis numatytos tvarkos. Pavyzdžiui, pirmumo teisę įsigyti mišką turi jo bendrasavininkiai, jei miško nuosavybės teisės priklauso daugiau nei vienam asmeniui.

Taip pat, jei miškas parduodamas iškirtimui ir planuojama iškirsti didesnis nei 3 hektarų plotas, tuomet būtina turėti parengtą miškotvarkos projektą su valdos žemės planu bei pažymėtais medynais. Be to, būtina parengti ir miško medelių atsodinimo planą, kurį reikia įgyvendinti per 3 metus po iškirtimo. Leidimą iškirtimui privaloma gauti iš regionų aplinkos apsaugos departamentų agentūros.

Norėdami pasiūlyti turimą nekilnojamąjį turtą miškų supirkėjams, miškininkystės įmonėms ir kitiems pirkėjams, patalpinkite miško pardavimo skelbimą, nurodydami šią informaciją:

1. Bendra informacija apie mišką

Nurodykite, kokį mišką parduodate: su žeme ar be žemės; tik iškirtimui/medienai ar su nuosavybės teisėmis. Jei mišką parduodate su žeme, nurodykite informaciją apie ją: ar tai ūkinės paskirties žemė, koks jos plotas be miško ir kt. Jei parduodate iškirtimui, nurodykite ar reikės išrauti, išfrezuoti kelmus, koks yra medžių skalsumas.

2. Miško amžius

Nurodykite miško amžių. Kuo miške esančių nekirstų medžių amžius didesnis - tuo aukštesnė bus miško kaina.

3. Miško plotas

Nurodykite miško plotą arais arba hektarais (ha), kuris yra įregistruotas valstybės Miškų kadastre, jei sklypui atlikti kadastriniai matavimai. Didesnio ploto miškai natūraliai turės didesnė pardavimo kainą, ypač jei parduodami kartu su žeme.

4. Miško vieta

Nurodykite, kurioje vietovėje yra jūsų miškas. Sėkmingai galite parduoti miškus Vilniaus, Kauno, Alytaus ar Trakų (Dzūkijoje), Varėnos, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Akmenės, Anykščių, Ignalinos, Jurbarko, Jonavos, Kelmės ir kituose rajonuose. Taip pat rekomenduojama nurodyti tikslesnę gyvenvietę, kadastro vietovietę.

5. Kadastrinis numeris

Nurodykite miško kadastrinį numerį, kad potencialus pirkėjas galėtų detaliau susipažinti su parduodamu mišku.

6. Miško kirtimas

Nurodykite, ar miškas yra status, ar buvo kirstas, retintas ar ir kirstas, ir retintas. Tai tiesiogiai įtakoja miško kainą.

7. Vyraujanti medienos rūšis

Nuo to, kokio tipo medžiai auga jūsų miške (spygliuočiai, lapuočiai ar kiti), tiesiogiai priklausys miško kaina. Ąžuolas, baltalksnis, beržas, drebulė, eglė, juodalksnis, pušis, uosis, skroblas - skirtingos medžių rūšys, kurių mediena turi skirtingas kainas. Jei miškas mišrus ir nėra dominuojančios medienos rūšies - nurodykite tai.

8. Miško grupė

Nurodykite, kokiai miško grupei yra priskirtas parduodamas augantis miškas.

Taip pat rekomenduojama nurodyti ir kitą pirkėjui aktualią informaciją apie: privažiavimą prie miško, jo geografinę padėtį, kelių būklę (asfaltas, žvyras ar kt.), elektros linijos atstumą nuo miško ribos, sklype ar greta esančius tvenkinius ir jų įžuvinimo galimybes ir t.t.

Kokius miškus galite parduoti?

Miškus su žeme

Galite parduoti miškus su žeme, nepriklauso nuo jo ploto hektarais (ha).

Komercinės ar žemės ūkio paskirties sklypus

Galite parduoti ne tik miškų ūkio paskirties sklypus, bet ir miškus kartu su žemės ūkio paskirties sklypais arba tokius sklypus atskirai, be miško.

Malkas ir medieną

Čia galite parduoti ne tik miškus, bet ir kitas su miškais susijusias prekes ir paslaugas: malkas, medieną, miško iškirtimo, medienos ištraukimo ar transportavimo paslaugas.

Pavienius miškus

Jei turite mišką be papildomos nekilnojamojo turto ir tiesiog norite jį parduoti - su miskogija.lt tą galėsite padaryti itin paprastai.

Miškus iškirtimui

Jei nenorite atsisakyti miško nuosavybės teisių, bet tiesiog norite parduoti teises medžių iškirtimui, galite parduoti mišką ir tokiu būdu.

Kitą su miškais susijusį nekilnojamąjį turtą

Galite parduoti ne tik miškus, bet ir greta esančius žemės sklypus, kitą miško teritorijoje ar kitaip su miškais susijusį nekilnojamąjį turtą.

Atsiliepimai

Reikėjo parduoti mišką, tai nesugalvojau, kaip geriau tą padaryti, nei patalpinti skelbimus visur, kur galėjau. Per miskogija.lt pirkėjas susisiekė greičiausi ir nupirko mano mišką už tikrai gerą kainą.
Virginija
Didelis privalumas, kad miskogija.lt puslapyje lankosi ir paprastai miškų pirkėjai, ir miškų supirkėjai. Taip galima gauti įvairesnių pasiūlymų ir lengviau nuspręsti, kam, kaip ir už kokią kainą parduoti mišką.
Jonas

Kontaktai

Telefono numeris: Atnaujinama.

Elektroninis paštas: info@miskogija.lt

Į viršų